Hello world

Tot grote vreugde van de ether collegas was het afgelopen woensdag 8 september 2021 dan gebeurt met de onbemande zender FirmaBkr. Naar een ruime 3 maanden 24 uur per dag op uw radio was en toen ineens ruis. vanaf het hoogste gebouw midden in het centrum werden de uitzending gemaakt voor de luisteraars. De zender antenne en de rest van de zend spullen werd van grote hoogte na beneden gegooid door de heren van het AT(rcd). Met een omgebouwde hark en een omgetoverd broodrooster werden flinke afstanden behaald, en dat maar liefs 6 weken vanaf deze prachtige locatie.

maandag 20 juni 2022 was het dan weer zover. het Agentschap telecom heeft weer een hele rit mogen rijden naar het centrum van Helmond. Daar was sinds 7 weken een illegale zender geplaatst in de Helmondse water torenna 7 weken lol en plezier was het vandaag dan ineens ruis. Het was blijkbaar te duur voor het at om meerdere mannen te sturen, dus kwam er maar 1 manneke naar brabant:)
De zender en aparatuur zijn zoals bij de vorige acties in beslag genomen. Het was blijkbaar te veel werk te antenne te verwijderen want deze is blijven hangen

104.4 fm  

Back to 8 sep 2021

Firma bkr 

Illegale radiozender "Firma BKR" uit de lucht gehaald

Deze week is de illegale radiopiraat "Firma BKR" door het agentschap Telecom uit de lucht gehaald. De radiozender verzorgde haar uitzendingen via enkele zenders in Brabant en Limburg.

De etherpiraten gingen te werk via een zogenaamde "onbemande zender": de uitzendingen werden vanuit verschillende studio's via het internet naar de etherzenders gestuurd. Op deze manier blijven de piraten "onbekend".

Mast in Sevenum
Eén van de illegale zenders was gemonteerd in een telecom-mast aan de Zeesweg in Sevenum. Medewerkers van het telecombedrijf vonden daar eerder een vreemde kast met apparatuur binnen het hekwerk aan de voet van de antenne. De benodigde stroom voor de zender werd volgens de monteurs van het telecomprovider gevonden door een stroomkast bij het hek te openen. Een deel van de spullen is door de monteurs verwijderd.

Mast in Helmond
Sinds maandag was de zender in Sevenum niet meer in de lucht, de zender aan de Torenstraat in Helmond is woensdagmorgen door het Agentschap Telecom, de vroegere Radio Controle Dienst, uit de lucht gehaald. Daar werd behalve de illegale zender en de antenne ook een computer en een internet-dongel in beslag genomen.

Binnenkort weer in de lucht
Na telefonisch contact met één van de leden van het piratenteam werd duidelijk dat, als het aan hun ligt, de onderbreking van korte duur zal zijn. "Wij zullen alles in het werk stellen om de mensen in Brabant en Limburg op korte termijn weer van mooie muziek te voorzien" aldus de medewerker van de Firma BKR. "Hou de radio in de gaten".

Helaas hebben wij verder geen info , U wel  dan horen wij het graag !!!

104.2 fm  

Blijf op de hoogte en meld je aan op onze facebook pagina !!

Beluister hier de

Radio opname's jaren '80